Små tips - korta visningar

Öresutjämningen

Kontot för öresutjämning skall användas mycket sällan. Om du använder det ofta - lär dej här hur du ska göra!

Kostnaden för en vara = Betalt belopp minus Ingående moms.

Det betyder att öresutjämningen påverkar kostnaden för varan, plus eller minus.

Bokför man i rätt ordning så blir resultat snabbt och enkelt.

Använd den inbyggda räknemaskinen

I programmet har du en räknemaskin som du kan starta för att räkna något på de flesta platserna i programmet.

Här kan du se exempel på hur du använder den i grundboken.

Momsmeny - Räkna moms i grundboken

I BOQ finns en enkel metod att räkna ut både moms på ett belopp eller att räkna bort momsen från en kostnad.

Här ser du en kort beskrivning och exempel på användning.