Nya tips - visningar

Här kommer vi att lägga visningar av tips vi har till användarna.

2015-10-01
Varuimport från land utanför EU

Moms som ska redovisas till skatteverket ska baseras på Tullverkets varuvärde.

Det betyder att betalningen vi gör till leverantören ska redovisas som importkostnad för företaget och

och tullverkets värde måste in i redovisningen för skattedeklaration, men ska inte påverka resultatet.

Titta på visningsfilen ser du vad som ska göras.

2015-04-01
Lönehjälpen Semesterdagar i förskott

Från nya semesteråret april 2015 kan personalens uttag av semester i förskott hanteras.

Systemet kräver att du är uppmärksam ock kollar värden när du lägger upp nya året.

Titta på visningsfilen ser du vad som ska göras.

Från 1 april 2015 ska fler uppgifter lämnas om Husarbeten då man begär utbetalning från SKV. Här kan du se hur BOQ hanterar dessa uppgifter när du fakturerar.

Du kan skicka in filer i både gamla och nya formatet, men med det gamla formatet får du komplettera uppgifterna på SKV.

2015-01-26
Skapa betalfil med leverantörsfakturor och kreditnotor

Bank- och Plusgirot slutar bevaka kreditnotor och man ska nu skicka in kreditnotor tillsammans med de fakturor de ska avräknas mot.

I BOQ har vi skapat en rutin för att hantera detta plus att betaldatum stämmer..

Titta på visningsfilen så ser vilken hjälp du får i programmet.

2015-01-05
Arbetgivardeklaration från jan. 2015 (Sjukkostnader)

Från januari 2015 ska företaget rapportera de kostnader man haft för sjukfrånvaro under den månad man rapporterar.

I BOQ har vi skapat en speciell rutin för att hantera detta.

Titta på visningsfilen så blir det enkelt att lägga upp för dej.

2014-01-01
Ombyggd grafik i många rutiner och platser

Riktigt bra om du använder hög upplösning på skärmen, men alltid tydligare vid arbete.

Många menyer har byggts om med ett tydligare teckensnitt plus ändrad bakgrund.

F10 Direkt och flera andra skärmrapporter har fått omfattande ändringar.

2013-09-01
Hjälp till F8-menyerna vid bokföring i grundboken

Om man trycker F8 när man bokför så får man upp en meny som som visar finesser och hjälp

för just den punkt jag är på i verifikationen.

Det finns en klickbar area, eller välj frågetecken, för att få lite information om just den punkt i

menyn du är på.

Kom ihåg att du även kan komma direkt till bokföringssidorna på hjälpwebben med [Ctrl] + [F8]

2013-08-01
Snabbanrop till internet i BOQ

I programmet kan man nu koppla upp sig direkt till olika websidor för både hjälp och information.

Bl a har du en länk till just denna websida där vi ska lägga upp bildvisningar och hjälp så att du ska kunna lösa problem snabbt, dygnet runt, eftersom många företagare får använda fritiden till bokföringen.

2013-02-02
Kontroll av ingående moms vid avvikelse i momsrapport

Om bokförd ing moms misstämmer mot beräknad moms i momsrapportens kontroll så bör du kolla den. Nu har rutinen förtydligats så du enkelt ser hur du kan ändra momsinställning på ett kostnadskonto snabbt direkt under kontrollen.

2012-11-01
Fakturering - orderbekräftelse

Nu kan du skapa ett ordererkännande i faktureringen. En rutin som efterfrågats av några företag som arbetar med turism och events.

2012-11-01
Fakturering - moms på faktureringsavgift mm.

Momsen på faktureringavgift, fraktkostnad mm, anpassas proportionellt mot de olika momssatser som finns på fakturan för varor/tjänster.

2012-10-01
Automatisk bokföring av fakturor / kontantfakturor

BOQ kan bevaka så att fakturor och/eller kontantfakturor bokförs automatiskt efter bevakning i kalendern i grundboken.

En utmärkt hjälp om du har omfattande fakturering, men bevakningen fungerar även med enstaka fakturor. Med mycket små volymer rekommenderar vi inte att du använder rutinen.

2012-09-01
Automatisk periodisering fr version 2012-10-01

Systemet kan göra automatiska periodiseringar av kostnader som fördelar sig på flera månader framåt i tiden. Peridiseringsuppgifterna skapas när du gör ursprungsverifikationen.

2012-07-31
Automatisk uppdatering fr version 2012-07-01

Här visar vi hur den nya uppdateringen fungerar. Den är enkel och snabb och fungerar automatiskt efter dina beslut.

2012-02-29
Lönehjälpen - Sjukavdrag / Sjuklön semesterersättning och provision

Nu kan du förenkla sjukavdrag resp sjuklön och räkna provisioner och lägga till semesterersättning på lönen för ex  vikarier och korttidsanställda.