Skärmbilden i BOQ

Placera BOQ på valfri plats på skärmen

Om du har en upplösning på skärmen högre än 1024 x 768 kan du nu placera BOQ på en valfri plats samt behålla platsen nästa gång du startar programmet.

Gör så här:

Dra programmet med musen till den plats du vall ha det. Tryck sedan Ctrl + F2 så sparas inställningen.

Vill du återgå till 'högst uppe till vänster', tryck Ctrl + F3 så flyttas och sparas programmet så.

Skärmbilden i BOQ är för liten

BOQ innehåller en mängd formulär med texter, information och hjälp.

Formatet på BOQ är baserat på 1024 x 768 upplösning där alla formulär blir korrekta. På många nya skärmar körs högsta möjliga upplösning, kanske BOQ ligger på endast en fjärdedel av skärmen.

Troligen har du ingen nytta av den enorma upplösningen Windows ställer in, så det är klokt att ändra till en lämpligare inställning, ca 1200 x 900, vilket passar alla kontorsprogram.

Här visar vi hur du gör i Windows 7 och Windows XP.

Skärmbilden ej korrekt i BOQ

Om du saknar delar av programbilderna i BOQ så har du troligen ställt in en teckenstorlek som Windows inte kan konvertera korrekt.

BOQ innehåller mycket hjälpinformation i textformat och då bör man köra programmet med standardformatet på texter.

Här kan du se hur du ändrar textinställningen i Windows.