Kostnader i rörelsen

Hyra för företagets lokal

Hyran  är en  och återkommande utgift som du kan hantera enkelt med en

konteringsbild.

Annonskostnader

I rörelsen är också ofta annonskostnader, reklam mm vanliga kostnader.

De flesta liknande kostnader bokförs på samma sätt, endast kostnads-kontot ändras vid bokföringen.

Inköp av inventarier

I rörelsen behöver man ofta många inventarier, dator, verktyg osv.

Speciella regler gäller när det gäller avdrag beroende på företagstyp och hur mycket den aktuella saken kostade. Upp till ett visst värde eller med en kort användningstid kan man bokföra direkt som kostnad.

Kolla med din bokföringshjälp var gränsbeloppet går för din verksamhet.

Nyinköp av transportbil

Här köper firman en ny bil utan att lämna någon annan i inbyte.

En del betalas kontant och resten amorteras.